1968. április 22-én adták át a nagyközönségnek az első balatoni luxusszállodát, az Annabella Hotelt, mely két év alatt készült el. 384 szobájában 800 fő elhelyezésére volt lehetőség. A 120 méteres épülettömbben kialakítottak egy 1000 fős éttermet és egy 200 fős presszót, illetve cukrászdát. Az átadáskor minden szinten más színű bútorokkal rendezték be a szobákat. A mélyföldszint adott helyet annak idején a fényűző üzletsornak fodrászattal, dohánybolttal, ajándéküzlettel és egy Konsumtourist bolttal. Sajnos csak szezonális nyitvatartással üzemelhetett az épületkomplexum.
Érdekességek a hotel vendéglátásával, étkeztetésével kapcsolatban:
A nyitás utáni években hűtőszekrény, hűtőkamra nélkül oldották meg a konyha működtetését például a Balatonból kivágott, elvermelt jéggel hűtötték a konyha jégszekrényeit, valamint élő baromfikat tároltak ketrecekben, amiből aztán annyit vágtak le, amennyire aznap szükséglet volt.
Az Annabella volt az ország szilvás gombóc gyára (a szálló konyhásai állították elő szezonon kívül a Gasztrofol nagy sikerű, ismert készételét).
Filmhíradó részletben is hírt adtak az Annabella átadásáról (1968. április)