1968. április 22-én adták át a nagyközönségnek az elsÅ‘ balatoni luxusszállodát, az Annabella Hotelt, mely két év alatt készült el. 384 szobájában 800 fÅ‘ elhelyezésére volt lehetÅ‘ség. A 120 méteres épülettömbben kialakÃtottak egy 1000 fÅ‘s éttermet és egy 200 fÅ‘s presszót, illetve cukrászdát. Az átadáskor minden szinten más szÃnű bútorokkal rendezték be a szobákat. A mélyföldszint adott helyet annak idején a fényűzÅ‘ üzletsornak fodrászattal, dohánybolttal, ajándéküzlettel és egy Konsumtourist bolttal. Sajnos csak szezonális nyitvatartással üzemelhetett az épületkomplexum.
Érdekességek a hotel vendéglátásával, étkeztetésével kapcsolatban:
A nyitás utáni években hűtőszekrény, hűtőkamra nélkül oldották meg a konyha működtetését például a Balatonból kivágott, elvermelt jéggel hűtötték a konyha jégszekrényeit, valamint élő baromfikat tároltak ketrecekben, amiből aztán annyit vágtak le, amennyire aznap szükséglet volt.
Az Annabella volt az ország szilvás gombóc gyára (a szálló konyhásai állÃtották elÅ‘ szezonon kÃvül a Gasztrofol nagy sikerű, ismert készételét).
FilmhÃradó részletben is hÃrt adtak az Annabella átadásáról (1968. április)